Een bedrijfswagen inrichten: waar let je op?

De nieuwe bedrijfswagen is besteld, nu nog een nieuwe bedrijfswageninrichting! Maar, waar begin je en hoe kies je de juiste opbergmogelijkheden, materialen en indeling? Zoals wij altijd zeggen de perfecte bedrijfswageninrichting, is de inrichting die u tevreden maakt. Deze is namelijk voor iedereen anders. Daarom delen wij in dit artikel een aantal vragen die wij iedere klant stellen en aandachtspunten voor uw nieuwe bedrijfswageninrichting.

Wat neemt u mee in de bedrijfswagen?

Het begint natuurlijk allemaal bij het type auto, maar daarna volgt vrijwel direct de vraag “wat neemt u mee in de bedrijfswagen?” Bij ons is dit de vraag der vragen. Dat waar de auto voor gebruikt zal worden is bepalend voor de indeling. Een aantal andere vragen spelen hier een belangrijke rol in:

  • Wat komt er in de stellingen te liggen?
  • Wat zijn de afmetingen van de materialen en gereedschappen?
  • Hoeveel neemt u mee?
  • Hoe vaak gebruikt u dit?

Waar een keukenmonteur bijvoorbeeld kleine schroefjes, maar ook grote platen vervoert heeft een heftruckmonteur bijvoorbeeld behoefte aan uitneembare koffers en een 230V elektriciteitspunt om zijn elektrische gereedschappen op te laden. Wanneer u bij ons langskomt voor het intekenen van uw mogelijke nieuwe bedrijfswageninrichting vragen we u dan ook altijd om de materialen die u gaat vervoeren mee te nemen. Zo kunnen we direct samen kijken welke lades, kasten, rekken of andere oplossingen hier het beste bij passen.

Bedrijfswageninrichting

Wilt u elektriciteit in de auto?

Er zijn verschillende oplossingen voor een extra 230V energiesysteem in de auto, hiervoor installeren we een omvormer met of zonder extra accessoire accu. We kunnen stopcontacten aanleggen in de laadruimte of cabine. Tijdens het tekenen van de bedrijfswageninrichting houden we er daarom al rekening mee of u hier behoefte aan heeft. Dat levert een zo compleet mogelijke tekening en offerte op. De details zoals waar u het stopcontact geplaatst wilt hebben, bespreken we pas wanneer de inrichting voor 85 tot 90 procent in de auto staat. Veel klanten vinden het namelijk lastig dit op basis van een tekening voor zich te zien en te beslissen, daarom bieden wij u altijd een moment om tijdens de installatie te beslissen waar u de aansluiting wilt hebben.

Wat mist u in de huidige inrichting?

De meeste van onze klanten hebben al een bedrijfswagen met inrichting en weten dus heel goed wat zij prettig vinden, maar vaak zijn er ook nog verbeterpunten. In de nieuwe auto willen we alles zo goed mogelijk organiseren en daarom is dit een belangrijke vraag in het ontwerpproces.

Hierin denken we ook met u mee. Woont u bijvoorbeeld in een wijk waar vaak auto inbraken zijn? Dan bekijken we samen de opties voor extra sloten en andere inbraakbeveiliging. Vervoert u gasflessen? Extra ventilatie is niet verplicht, maar maakt uw auto wel een stuk veiliger. Werkt u vaak langs de openbare weg? Dan kan signaalverlichting belangrijk zijn. De dagen worden weer korter! Extra werkverlichting kan verhelderend werken. Is de instap naar de laadruimte te hoog? Een opstaptrede maakt dat beter bereikbaar.

Maximaal gewicht van de auto

Het maximale totaalgewicht van uw bedrijfswagen is een belangrijk aandachtspunt bij het samenstellen van uw bedrijfswageninrichting. Iedere auto heeft een door de fabrikant vastgesteld maximum laadgewicht. Mocht u onverhoopt betrokken raken bij een ongeval op de weg, is het van groot belang dat uw auto niet boven dit gewicht komt wegens eventuele schadevergoedingen.

Dit gewicht wordt in grote mate bepaald door uw bedrijfswageninrichting en de spullen die u vervoert. Dus, hoe lichter uw bedrijfswageninrichting, des te meer spullen u veilig kunt vervoeren. Mede daarom werken wij al jaren met Bott aluminium bedrijfswageninrichtingen, omdat wij overtuigd zijn van de voordelen van aluminium in veiligheid, duurzaamheid en gewicht. In de offerte kunt u precies zien wat de totale inrichting weegt.

Levensduur van uw bedrijfswageninrichting

Hoe lang bent u van plan in uw nieuwe auto te rijden? Grote kans dat uw Bott bedrijfswageninrichting langer meegaat! Aluminium is een zeer duurzaam materiaal dat lang meegaat, daarom zetten wij geregeld bedrijfswageninrichtingen over naar een tweede of derde auto van onze klanten. Wij hergebruiken onze spullen net zo lang totdat het echt niet meer kan, daardoor hebben we ook eigenlijk nooit tweedehands inrichtingen beschikbaar. Houd dus in gedachten dat uw inrichting niet twee of drie jaar meegaat, maar misschien wel tien jaar en dus ook moet passen bij uw toekomstige werkzaamheden.

Ons advies: voordelen, nadelen én jarenlange ervaring

Twijfelt u toch tussen een draadmand of een lade, één grote lade of meerdere kleine en welke accessoires u nu écht nodig heeft? Wij bieden u altijd een compleet advies, daarom proberen wij zo goed mogelijk een beeld te vormen van uw werkzaamheden, materialen en gereedschappen. Op basis van onze gesprekken en de tekening bieden wij u advies. Bij twijfel zullen we de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden met u bespreken. Maar misschien nog wel belangrijker is onze jarenlange ervaring. U maakt deze keuze niet dagelijks, maar wij wel. En met die jarenlange ervaring en opgedane kennis helpen we u de juiste keuze te maken voor uw bedrijfswageninrichting.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een lichtgewicht Bott bedrijfswageninrichting voor uw auto? Neem contact op, dan gaan we graag met u in gesprek.

 

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid