Een veilige aluminium bedrijfswageninrichting voor iedere auto

Veiligheid in het verkeer staat altijd voorop, ook als het om uw bedrijfswageninrichting gaat. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfswageninrichting positief bijdraagt aan de veiligheid van je auto? De installatie en het materiaal van uw inrichting is bepalend voor wat er gebeurt wanneer u onverhoopt een ongeluk meemaakt. In deze blog leggen we uit waarom onze bedrijfswageninrichting glansrijk door de crashtest komt. Lees verder en ontdek nóg een voordeel van onze aluminium bedrijfswageninrichting.

Duurzame, stevige en veilige aluminium bedrijfswageninrichting

Voor wie veel onderweg is speelt veiligheid natuurlijk een grote rol. Wist u dat een aluminium bedrijfswageninrichting bijdraagt aan de veiligheid van uw bedrijfswagen? Aluminium mag dan een licht materiaal zijn, het is ook zeer sterk. Het bewijs blijkt wel uit de crashtest uitgevoerd in opdracht van Bott. Diverse type auto’s met een aluminium bedrijfswageninrichting van Bott zijn getest en de resultaten zijn vergeleken met andere merken en soorten bedrijfswageninrichtingen. We kunnen met trots zeggen de aluminium inrichting van Bott beter uit de test komt dan bedrijfswageninrichtingen van andere materialen zoals kunststof, hout en staal. Maar waardoor is de bedrijfswageninrichting van Bott veiliger?

Twee factoren in het ontwerp en de montage dragen bij aan de veiligheid van uw bedrijfswagen:

  • Montage op in samenwerking met de autofabrikanten
  • Diverse soorten en meerdere montagepunten

Beide punten lichten we graag toe.

Een duurzame, veilige aluminium bedrijfswageninrichting van Noord Holland Inbouw

Beweging van inrichting is essentieel voor veiligheid

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijfswageninrichting vast te zetten in de auto. Bij Noord Holland Inbouw en onze leverancier Bott kan er gekozen worden voor een railsysteem om uw inrichting in de bedrijfswagen te monteren. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat het meebewegen van uw inrichting positief bijdraagt aan de veiligheid in het geval van een ongeluk.

Heeft u bijvoorbeeld stellingen in uw auto die op een andere manier gemonteerd zijn, dan staan deze volledig vast in uw wagen. Komt u plotseling tot stilstand of moet u een onverwachte beweging maken, dan blijft de inrichting op dezelfde plek staan. Dat klinkt logisch en wenselijk. Maar in de praktijk betekent dit dat het materiaal zal scheuren door het gewicht en de kracht die op zo’n moment op de stelling drukt. Wanneer de stelling scheurt zal deze gedeeltelijk of in zijn geheel los komen in uw auto en gaan verschuiven.

Onze inrichting kan worden vastgezet met een railsysteem, waarin licht meebewegen mogelijk is. We maken de vloerplaat op maat voor uw auto en daarin zit de rails verwerkt. Het plaatwerk kitten we vast in uw auto. Vervolgens monteren we uw aluminium bedrijfswageninrichting op de rails. We hoeven dus niet meer in het plaatwerk te boren. Bij dezelfde plotselinge stilstand of onverwachte beweging zal het materiaal daardoor niet scheuren en dus niet los in uw auto komen.

 

 

Meerdere montagepunten

Onze auto’s zijn de afgelopen 10 jaar veel veranderd. De auto industrie kijkt ook nog beter naar veiligheid en past de modellen en constructies continue aan naar de laatste inzichten. Wij willen dat uw bedrijfswageninrichting bijdraagt aan uw veiligheid in de auto. Mede daarom werken wij graag met Bott.

Ook zij kijken continue naar de veiligheid van uw auto. Hoe zit de auto in elkaar? Waar zitten de kreukelzones? Op hoeveel punten moet de inrichting vastgezet worden en waar zitten deze punten? Bott gaat hierover in gesprek met de techneuten van fabrikanten zoals Volkswagen, Mercedes, PSA  enzovoort om voor iedere auto tot de beste en veiligste opstelling te komen.

Wanneer u kiest voor een bedrijfswageninrichting van Bott bij Noord Holland Inbouw weet u dan ook zeker dat uw inrichting volledig volgens de vastgelegde kwaliteitseisen gemonteerd wordt en dat het ontwerp in overeenstemming met de fabrikant tot stand is gekomen. Zo dragen we samen bij aan de veiligheid van uw bedrijfswagen.

Heeft u nog vragen over uw nieuwe bedrijfswageninrichting of de veiligheid van uw bedrijfswagen? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak!

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid