Bedrijfswagen bekleding maakt uw bedrijfswagen compleet

Wij helpen u graag een keuze maken voor wandbekleding, vloerbekleding en de andere mogelijkheden waarmee we uw laadruimte beschermen en afwerken.

Bescherming

Bedrijfswagen bekleding beschermt uw carrosserie van binnenuit tegen deuken

Verbetering

Bekleding verstevigt uw laadruimte en biedt een stabiele ondergrond voor uw lading

Afwerking

Met bedrijfswagen bekleding realiseren we een mooie, comfortabele laadruimte

Waarom kiest u voor bedrijfswagen bekleding?

Bedrijfswagen bekleding heeft als doel: het beschermen van de carrosserie van uw bedrijfswagen. De bekleding beschermt de carrosserie van binnenuit, zodat losliggende onderdelen, producten en gereedschappen geen schade aan uw bedrijfswagen veroorzaken.

Bescherming is het primaire doel van uw bedrijfswagen bekleding, maar het is zoveel meer. Bedrijfswagen bekleding maakt uw laadruimte stevig, stabiel en comfortabel. Het isoleert én maakt de afwerking van uw laadruimte compleet. Wat de functie van uw bedrijfswagen ook is, bekleding is onmisbaar.

Complete bedrijfswagen bekleding

Wat zijn uw wensen en hoe gaat u uw bedrijfswagen gebruiken? Bij ons is uw gebruik van de bedrijfswagen leidend in het samenstellen van uw bedrijfswageninrichting en dus ook in de keuzes voor uw bekleding. Een complete bedrijfswagen bekleding bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Wandbekleding
 • Vloerbekleding
 • Portierbekleding
 • Hemelbekleding
 • Tussenschot
 • Wielkasten

Met deze combinatie van producten kunnen we uw laadruimte van de vloer tot het dak volledig bekleden. Maar elk onderdeel heeft haar eigenschappen en voordelen, we leggen ze graag stuk voor stuk aan u uit zodat we samen de juiste keuze kunnen maken voor uw bedrijfswagen.

Bel Noord Holland Inbouw E-mail Noord Holland Inbouw

Bedrijfswagen bekleding: wandbekleding

Deuken, krassen of roestvorming aan de carrosserie wordt vaak van binnenuit veroorzaakt. Stelt u zich eens voor dat, losliggende, puntige of zware materialen die u vervoert tegen de zijwand van uw bedrijfswagen stoten, vaak meerdere keren per rit. In een onbeschermde laadruimte geeft dit schade aan uw auto die u ook van buitenaf ziet. Zonde! En zo eenvoudig te voorkomen met wandbescherming. Wij werken met verschillende materialen:

 • Berken Multiplex
 • Vuren Lat om lat
 • Half om half (multiplex onder, lat om lat boven)
 • Kunststof
 • Aluminium

Bedrijfswagenbekleding van verschillende materialen

Wij staan bekend om onze ultra-lichtgewicht aluminium bedrijfswageninrichting. Toch werken wij bijna nooit met aluminium bedrijfswagen bekleding, simpelweg omdat het weinig voordelen biedt. In het totaalplaatje is de bekleding een klein onderdeel van uw bedrijfswageninrichting, de impact op gewichtsbesparing is dan ook minimaal. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor kunststof, daarnaast is kunststof een materiaal dat uitzet en krimpt. Daarom adviseren wij altijd om te werken met berken multiplex bekleding, eventueel met een speciale coating om aan hygiëne eisen te voldoen. De voordelen van berken multiplex zijn:

 • Vormvast
 • Duurzaam
 • Prijsgunstig

Bedrijfswagen bekleding: vloerbekleding

Een kale, lege laadruimte van een bedrijfswagen biedt weinig mogelijkheden. We kunnen geen stellingen of kasten plaatsen en het stabiel vervoeren producten, materialen en gereedschappen is lastig door de vormen in de bodem. Vloerbekleding is essentieel voor een goed uitgeruste bedrijfswagen. 99 procent van de vloeren die wij gebruiken is van 12 mm Fins berken multiplex met antislip laag, meestal bruin of grijs gekleurd. Deze ondergrond is ideaal voor een laadruimte waarin we een bedrijfswageninrichting plaatsen. Hiermee creëren we een stabiele ondergrond om de stellingen te dragen. Daarnaast is de afwerking van de vloerplaat bestand tegen oliën, vetten, vocht en zuren zoals
accuzuur.

Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden voor vloerbekleding in uw bedrijfswagen. Gaat u geen stellingen monteren, dan is kunststof ook mogelijk. De keuze voor kunststof is meestal een persoonlijke voorkeur. Een andere optie is een multiplex vloerbekleding met een polyurea kunststof coating deze coating is waterbestendig, naadloos en in veel kleuren leverbaar. Wanneer een hoge slijtvastheid gewenst is wordt aluminium traanplaat toegepast. De “traan” in de traanplaat zorgt bij een droge plaat voor de antislip bescherming, maar pas op bij nattigheid want dan kan aluminium juist glad zijn.

Met een aluminium instapstrip maken we de afwerking compleet en beschermen we uw vloerbekleding tegen beschadigingen.

Bedrijfswagen bekleding: portierbekleding en hemelbekleding

Portier- en hemelbekleding hebben, naast de bescherming, vooral isolerende en esthetische functies. Uiteraard moet uw bedrijfswageninrichting functioneel zijn en zo goed mogelijk passen bij uw werkzaamheden, maar het oog wil ook wat. Portier- en hemelbekleding maken de uitstraling van uw laadruimte compleet: één geheel, volledig in stijl. In combinatie met extra isolatie beschermt het uw laadruimte ook beter tegen temperaturen van buitenaf waardoor het in de winter minder koud is en in de zomer minder warm, wat vooral fijn is wanneer u regelmatig werkt in uw laadruimte.

Bel Noord Holland Inbouw E-mail Noord Holland Inbouw

Bedrijfswagen bekleding: separatiewand

Een separatiewand wordt ook wel kopschot of tussenschot genoemd. Het is de scheiding tussen de laadruimte en het bestuurdersdeel. Separatiewanden bieden onder andere betere akoestiek en een warmer gevoel in de bestuurders cabine. De belangrijkste functie is het tegenhouden van los liggende onderdelen in de laadruimte, bij een noodstop. Alle separatiewanden zijn op maat gemaakt. De meest gebruikte materialen zijn multiplex of kunststof. Daarnaast zijn er verschillende opties:

 • Ergonomisch schot met meer ruimte voor de bestuurder
 • Schuifraam
 • Met of zonder bekleding

 

Bedrijfswagen bekleding: wielkasten

Afwerking en eenheid zit in de details, in het geval van uw bedrijfswagen hebben we het dan over wielkasten in dezelfde stijl van uw inrichting. Met een rechte wielkast bekleding creëren we weer net iets meer ruimte in uw laadruimte die we efficiënt kunnen gebruiken. Wij bieden wielkast bekleding aan van hout multiplex met een coating eventueel met een opstaande rand. Wanneer er stellingen worden gemonteerd adviseren wij om geen wielkast bekleding te monteren.

Over Noord Holland Inbouw

Al meer dan twintig jaar werken wij met veel plezier aan zeer uiteenlopende bedrijfswageninrichtingen. Altijd vanuit
dezelfde gedachte: de klant staat centraal. We leveren advies op maat en dankzij de flexibiliteit van ons leveringsprogramma kunnen we uw wensen realiseren. We werken samen met de leverancier van uw auto en eventuele toeleveranciers voor belettering en ritregistratie, zodat u zo snel mogelijk een volledige rijklare bedrijfswagen tot uw beschikking heeft.

Het zogenoemde: “one stop shop”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via
info@noordhollandinbouw.nl of 0251-320100

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid