Bescherm uw bedrijfswagen met onze vloer- en wandbekleding

Hoe dragen de bekleding en inrichting van de laadruimte bij aan de bescherming en uitstraling van uw bedrijfswagen? Krassen en deuken in uw bedrijfswagen hebben effect op de uitstraling van uw organisatie én de waarde van uw bedrijfswagen. Met de juiste inrichting en accessoires kunnen we een groot deel van de krassen, deuken en andere beschadigingen aan uw auto voorkomen. Benieuwd hoe? Lees dan deze blog!

Vloerbekleding in de bedrijfswagen: montage en bescherming

De vloerbekleding in uw bedrijfswagen dient twee doelen:

  1. De vloer zorgt voor een egale, schone ondergrond die de bodem van uw auto beschermt
  2. De vloer zorgt voor een stabiele bevestiging van de inrichting

 

U kunt het vast wel voor u zien, de bedrijfsbus zoals die in de showroom staat en van de fabriek komt, een lege laadruimte met een ongelijke bodem. Wanneer u alleen losse goederen gaat vervoeren kunt u werken met deze bodem, maar wilt u stellingen, werkbanken met laden of andere middelen in de laadruimte plaatsen dan heeft u een egale ondergrond nodig. Wij werken met vloeren waarin rails verwerkt kunnen zijn, aan deze rails bevestigen wij uw inrichting. Zo bieden wij u de grootst mogelijke veiligheid. Vloerbekleding is dus essentieel voor de bevestiging van uw inrichting.

Rails ter bevestiging van kasten en stellages in vloerbekleding van bedrijfswagen

Ook wanneer u alleen goederen gaat vervoeren kan een vloerbekleding veel waarde en gebruiksgemak toevoegen. Stel dat u pakketten gaat vervoeren en deze op een oneven vloer plaatst. Het is zeker mogelijk. Maar is het ook efficiënt? De spullen staan niet stevig en zullen door uw laadruimte gaan glijden. En beschermt u op deze manier uw auto? Zwaardere pakketten kunnen bijvoorbeeld bij hobbels, in bochten en bij onverwachte bewegingen tot schade aan de bodem van uw laadruimte leiden. Vloerbekleding in uw bedrijfswagen beschermt de auto tegen schade door de belading.

Materialen vloerbekleding

Wij werken met vloeren van Fins berken multiplex. Deze vloeren zijn 9 of 12 mm dik, voorzien van een antislip-laag én een aluminium stootrand bij de instap. Deze vloer beschermt uw laadruimte tegen stoten, schuren en vallen maar ook tegen oliën, vetten, vocht en zuur. We kiezen voor een vloer van 12 mm wanneer we stellages etc. willen monteren, omdat je daarmee meer stabiliteit hebt.

Een andere toepassing kunnen sjorogen in de vloerbekleding en/of rails met spanstangen van de bodem tot het plafond zijn. Hiermee wordt het vervoeren en vastzetten van materialen zeker gesteld. Verder kunnen klanten kiezen uit een bruine of grijze bruine vloer.

 

 

Multiplex vloerbekleding

Er zijn ook steeds meer mensen die vragen naar kunststof vloerbekleding in de bedrijfswagen. Dat is een iets lichter materiaal en geniet daarom steeds vaker de voorkeur. Maar eigenlijk biedt kunststof niet zoveel voordelen als men denkt. Ja het is lichter, maar wat je daarmee wint is marginaal omdat de vloer al niet dik is. En helaas is kunststof niet geschikt voor de bevestiging van kasten en stellages, omdat het niet stevig genoeg is. Kunststof is minder massief als hout en blijft doordrukken en van vorm veranderen. Waar hout redelijk vormvast is, kunststof krimpt bij kou en zet uit bij warmte. Hierdoor zou spelling tussen de materialen kunnen ontstaan en dat willen we niet, met het oog op veiligheid. Dat is waarom we bij Noord Holland Inbouw met multiplex vloeren werken.

Wandbekleding beschermt wanden en deuren

Net als vloerbekleding dient wandbekleding ter bescherming van de carrosserie van de bedrijfswagen. Het beschermt tegen eventuele krassen en deuken van de lading aan de carrosserie. Eventuele deuken in de zijkant van uw bedrijfswagen zijn ook zichtbaar aan de buitenkant van de wagen. Met wandbekleding voorkomt dit en draagt bij aan het behouden van de waarde van uw auto én uw imago.

Deuren van bedrijfswagen beschermd met wandbekleding

De meeste van onze klanten kiezen al voor wandbekledig om de wanden van de auto te beschermen. Maar wist u dat wandbekleding ook heel geschikt is voor de bescherming van uw deuren? Uw deuren zijn net zo vatbaar voor krassen en deuken als de zijwanden. Bescherm ook de portieren van uw bedrijfswagen met portierbescherming!

Verschillende soorten wandbekleding voor uw bedrijfswagen

Wij bieden 4 verschillende soorten wandbekleding:

  1. Fins berken multiplex
  2. Honingraat kunststof
  3. Aluminium perfo plaat
  4. Vuren houten latten

Ieder materiaal biedt zijn eigen voordelen. Puur ter bescherming is multiplex voldoende, onze multiplex wanden zijn 5 mm dik. Ook wandbekleding is beschikbaar in kunststof en aluminium en maakt de auto iets lichter, maar ook hier is dat marginaal. Kunststof en aluminium zijn wel duurder dan hout en wij adviseren onze klanten eigenlijk altijd multiplex. Meestal zitten de wanden achter de stellingen.

Wandbescherming laadruimte bedrijfswagen

Wanneer we in de bedrijfswagen, een bedrijfswageninrichting gaan monteren is de keuze welk materiaal er gebruikt wordt niet zo spannend. Het meeste van de bekleding zit achter de stellingen. Bij een lege laadruimte bestemd om goederen te vervoeren en wilt u lading vast kunnen zetten in uw laadruimte? Gebruik dan de horizontale vurenhouten latten, de zogenoemde lat om lat bekleding.

Houten latten in bedrijfswagen ter bevestiging van materialen Wilt u meer weten over wandbekleding of vloerbekleding voor uw laadruimte? Neem contact met ons op! We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid