Bedrijfswageninrichting draagt bij aan veiligheid bedrijfswagens

Hoe veilig is uw bedrijfswagen? Denken we aan een veilige auto, dan denken we aan onze gordel, airbags en verlichting. Wanneer u een bedrijfswagen gebruikt en regelmatig materialen, dozen en gereedschappen vervoert is ook uw bedrijfswageninrichting een essentieel onderdeel van uw veiligheid onderweg. Heeft u zich bijvoorbeeld wel eens afgevraagd wat er gebeurt als de losse materialen of niet gezekerde inrichting in uw bedrijfswagen gaat schuiven door een noodrem of zelfs een ongeluk? In dit blog geven we u antwoord op deze vraag, maar belangrijker nog, vertellen we ook hoe u dit zoveel mogelijk voorkomt met een professioneel gemonteerde Bott bedrijfswageninrichting.

Het doel van de bedrijfswagen

Waarvoor gebruikt u uw bedrijfswagen? Bedrijfswagens worden voor diverse doelen gebruikt, van het vervoeren van pakketjes tot servicebussen en volwaardige werkstations voor monteurs. Niet alleen het doel van de bedrijfswagen varieert, maar ook de inrichting van deze bedrijfswagens kan ver uit elkaar liggen. Van bedrijfswagens zonder inrichting waar pakketten, materialen en gereedschappen los in de auto liggen tot losse rekken, zelf ingebouwde kasten en lades én professioneel ingerichte bedrijfswagens.

Voordelen professionele bedrijfswageninrichting

Een professioneel ingerichte bedrijfswagen biedt een aantal voordelen, zoals:

  • Optimaal gebruik van de beschikbare laadruimte
  • Lichtgewicht materialen betekent minder gewicht én minder druk op het brandstofverbruik
  • Lange levensduur
  • Efficiëntievoordelen voor de gebruiker
  • Alle materialen en gereedschappen veilig opgeborgen

veiligheid-bedrijfswagens

Professionele bedrijfswageninrichtingen zijn gemaakt van lichtgewicht materialen, worden volgens strenge veiligheidsrichtlijnen gemonteerd en dienen écht als mobiele werkplaats. Daarom zijn ze optimaal ingericht. Bij Noord Holland Inbouw zijn wij er trots op dat iedere inrichting uniek is. Volledig afgestemd op uw wensen en gewoontes. Zo heeft u altijd de juiste materialen en gereedschappen mee en weet u exact waar deze liggen. Dat werkt niet alleen een stuk fijner, maar ook veel efficiënter. Dankzij het lichtgewicht materiaal vertaalt deze efficiëntie zich ook door in het gewicht van uw auto én uw brandstofverbruik.

 

 

Bedrijfswageninrichting vergroot veiligheid bedrijfswagen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een professionele bedrijfswageninrichting ten opzichte van losse kasten of helemaal geen opbergruimte in uw bedrijfswagen is het veiligheidsaspect. Professionele inbouwsystemen moeten voldoen aan hoge eisen, ze zijn solide geconstrueerd en ook de bevestiging aan de carrosserie is zo gemaakt dat deze flinke klappen kan doorstaan. Zo weet u zeker dat uw spullen op hun plek blijven staan, ook als er onverhoopt iets gebeurt onderweg.

vergroot veiligheid bedrijfswagen

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat losse materialen in uw bedrijfswagen doen bij een noodstop of zelfs bij een ongeval? De krachten én gevolgen van een ongeluk op de weg kunnen groot zijn. Als je een noodstop maakt of een ongeluk krijgt en materialen of gereedschappen los komen van hun plek, beweegt die op grote snelheid richting jou als bestuurder. Neem bijvoorbeeld een boormachine van 20 kilo, die komt door een plotselinge beweging los van zijn plek, neemt veertig keer in gewicht toe en vormt daarmee een wezenlijk gevaar voor jou als bestuurder en een eventuele bijrijder.

Benieuwd hoe een professionele bedrijfswagen er voor uw auto uitziet? Wij gaan graag met u in gesprek en maken een ontwerp, volledig afgestemd op uw wensen. Neem voor meer informatie contact op!

 

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid