Ontdek de mogelijkheden van uw bedrijfswageninrichting

Hoe maak je optimaal gebruik van de beschikbare laadruimte in jouw bedrijfsbus? Volgens ons is er geen “one size fits all” en dus vertellen we in deze blog hoe wij te werk gaan. We bieden advies en creëren maatwerk bedrijfswageninrichtingen. Lees meer over onze werkwijze en hoe bodemschuifladen en indelingsmateriaal bijdragen aan maximaal gebruik van jouw laadruimte.

Bedrijfsbus inrichting bij Noord Holland Inbouw is maatwerk

Volgens Johan de Meij, Noord Holland Inbouw, bestaat er geen ‘one size fits all’ bedrijfswageninrichting. Daarom is iedere bedrijfswageninrichting die Noord Holland Inbouw levert maatwerk. Hoe dat proces eruit ziet? In het voortraject wordt er veel aandacht besteed aan de wensen van de opdrachtgever en eindgebruiker.

“Ik kom zelf uit een service omgeving en ben me bewust van de spagaat die er altijd is tussen de opdrachtgever en degene die er dagelijks mee werkt. Degene die er dagelijks mee werkt wil de meest optimale bedrijfswageninrichting, en de opdrachtgever (wagenparkbeheerder) wil een kostengunstige oplossing. Wij zijn er goed in om daar een middenweg in te vinden, waardoor zowel de gebruiker als de opdrachtgever heel tevreden zijn.”

In het voortraject brengen we altijd nauwgezet de wensen en eisen van de klant (opdrachtgever en eindgebruiker) in kaart. Daaruit ontstaat een 3D tekening en een offerte. Deze offerte en de configuratie bespreken we met de klant en waar nodig passen we zaken aan. Als alles echt helemaal besproken is en akkoord bevonden gaan we aan de slag met het inrichten.  Wij vertalen dan letterlijk de tekening naar de inrichting van de bedrijfswagen. Het is natuurlijk best lastig om vanaf een tekening voor je te zien hoe straks er alles in het echt uitziet, dat begrijpen wij. Daarom doen we altijd een zogenaamde vooroplevering. Dan zien onze klanten hoe het resultaat is geworden en als het nodig is passen we nog zaken aan.

“De klant moet altijd tevreden zijn. Daarom komt hij bij ons langs om de inrichting te bekijken en beleven. Als dan blijkt dat er nog een kleine wijziging gemaakt moet worden, maken we dat in orde. Bij dit soort wijzigingen brengen geen extra kosten in rekening, we hebben van te voren een prijs afgesproken en dat is de prijs. Als ik bijvoorbeeld links achter een wandcontactdoos teken, komen onze klanten er soms tijdens de voorschouw achter dat dit niet de juiste plek is. Op dat moment kunnen wij de bedrijfswageninrichting nog fine tunen en deze wandcontactdoos (bij voorbeeld naar de andere kant) verplaatsen. Tegen de tijd dat de auto wordt afgeleverd is het écht de klant zijn bus, want hij heeft meegedacht en besloten over de inrichting.”

Bedrijfswageninrichtingen bij Noord Holland Inbouw zijn maatwerk. Dit leidt tot tevredenheid bij onze klanten. Zij zijn zo tevreden, dat ze na vijf jaar terugkomen om hun bedrijfswageninrichting over te zetten naar hun nieuwe bedrijfswagen. Aan de kwaliteit van de inrichting ligt het niet, die gaat vaak meerdere bedrijfswagens mee!

Tekening van bedrijfswageninrichting door Noord Holland Inbouw

Bodemschuifladen: optimaal gebruik van uw bedrijfswageninrichting met ladesysteem

Een bodemschuiflade is een schuiflade die op de bodem staat van de laadruimte. De bodemschuiflade bestaat inmiddels zo’n 18 jaar en wordt steeds vaker toegepast. Met een bodemschuiflade benut je bijna de hele vloeroppervlakte van de laadruimte als opbergruimte. Op de schuifladeunit komt een, zogenaamde tweede vloer, waarop grotere materialen zoals koffers, machines en grote onderdelen geplaatst kunnen worden. Hierdoor maak je met een bodemschuiflade optimaal gebruik van de ruimte in de bedrijfswagen.

Voornamelijk voor kleinere bedrijfswagens zoals een Citan, Doblo, Connect of Caddy is dit een uitkomst. In een kleine laadruimte met verticale kasten, houd je heel weinig vloerruimte over tussen de kasten. Hierdoor wordt het opbergvolume van de laadruimte beperkt. De bodemschuiflade biedt dan uitkomst. De lengte van de bodemschuiflade, is afhankelijk van de beschikbare ruimte maar  kan tot 1384 mm zijn, natuurlijk is het uiteindelijke formaat afhankelijk van de bedrijfswagen. De bodemschuiflade kan je tot 100% van de lengte van de lade uittrekken.

Is een bodemschuiflade ook iets voor jou? Dat is afhankelijk van je wensen en werkzaamheden. Vooral in kleinere voertuigen biedt de bodemschuiflade veel voordelen. Waar je altijd rekening me moet houden is dat je ook de ruimte moet hebben om de lade uit te kunnen trekken. Wanneer je bijvoorbeeld veel in stedelijke gebieden werkt waar de parkeerruimte krap is, kan de bodemschuiflade minder praktisch zijn.

 

 

Indelingsmateriaal voor een overzichtelijke bedrijfswageninrichting

“Indelingsmateriaal is als de bestekbak in je keukenlade. Aan de ene kan heb je de vorkjes, aan de andere kant de lepeltjes. In een bedrijfswagen doet indelingsmateriaal hetzelfde, maar zijn het geen vorkjes en lepeltjes, maar boutjes, moertjes en koppelingen. Indelingsmateriaal zorgt voor overzicht in de bedrijfswagen.”

Indelingsmateriaal-bedrijfswageninrichting

Een product waar Noord Holland Inbouw veel mee werkt is de Bott Systainer. De Systainer komt oorspronkelijk van Festool, vooral gebruikt in de bouw. De gereedschappen van Festool worden in deze koffers, de Systainers, geleverd. Langzamerhand is dit steeds meer de standaard voor kofferopbergmogelijkheden geworden. Nu worden deze koffers door verschillende leveranciers van elektrisch handgereedschap gebruikt. Zoals bijvoorbeeld: Makita, Lamello, Metabo, Knipex Ironside en Mafell. Deze standaardisering zorgt ervoor dat ook bedrijfswageninrichtingen nog efficiënter worden, er kan simpelweg beter opgeborgen worden. Beter opbergen is tweeledig, het is efficiënter  en het zit beter vast (veiliger).

Naast koffers voor het opbergen van de gereedschappen zijn er ook de zogenaamde assortimentsdozen. Deze zijn bestemd voor de kleine onderdelen.

De Systainers komen oorspronkelijk van Tanos. Bott en Tanos zijn samen gaan werken, waardoor de Systainers nu naadloos in de kasten van Bott passen. Als je als techneut zuinig omgaat met je materialen en gereedschappen is dit dus de perfecte oplossing, want het is volledig opgenomen in je bedrijfswageninrichting.

Benieuwd wat Noord Holland Inbouw kan betekenen voor jouw bedrijfswageninrichting? Neem contact met ons op! We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid