Bedrijfswageninrichting transformeert Hyundai Kona naar elektrische bedrijfswagen

Elektrisch rijden wint aan populariteit, zeker voor consumenten. Maar, welke mogelijkheden heeft u voor een elektrische bedrijfswagen? De populaire automerken hebben elektrische bedrijfswagens in hun collectie, neem bijvoorbeeld de Renault Kangoo Z.E of de Mercedes-Benz eVito. In dit blog stellen we echter een andere elektrische auto centraal: de Hyundai Kona. Recent mochten wij aan een bijzonder project werken, namelijk een elektrische bedrijfswagen inrichten.  De Hyundai Kona, een personenauto is met onze Bott bedrijfswageninrichting omgebouwd naar de ideale elektrische bedrijfswagen voor in de stad.

Voordelen van de Hyundai Kona als elektrische bedrijfswagen

Onze partner in dit project is Autogroep Ursem Barten, zij zien de Hyundai Kona als de ideale elektrische bedrijfswagen voor wie een combinatie van wendbaarheid en duurzaamheid zoekt. De Hyundai Kona is een personenauto en daardoor iets rijker uitgevoerd, zo geniet de bestuurder van een bereik van 484 km en Head Up Display. Deze rijkere uitvoering maakt de Kona een ideale bedrijfswagen om ook privé te rijden, natuurlijk krijg je dan wel te maken met bijtelling.

“Zeker voor mensen die in steden werken zien we dat de keuze voor een elektrische bedrijfswagen steeds interessanter wordt. In veel steden is al een milieuzone ingevoerd en dat zullen er de komende jaren ongetwijfeld meer worden, met steeds strengere regels. Het twistpunt van een elektrische auto blijft tot op heden de in verhouding beperkte actieradius. Een servicemonteur, loodgieter of BOA die in één of meerdere steden actief is heeft daar echter weinig tot geen last van.”

Elektrische bedrijfswagen inrichten: Personenauto ombouwen tot bedrijfswagen

Onze partner Autogroep Ursem Barten ziet in de Hyundai Kona dus de ideale kleine elektrische bedrijfswagen. Maar, hoe bouw je een personenauto om tot een volwaardige bedrijfswagen? Aan Noord Holland Inbouw de uitdaging om de Hyundai Kona om te bouwen en in te richten tot de Hyundai Kona Cargo.

In principe is iedere personenauto om te bouwen tot een bedrijfswagen, maar de extra uitdaging bij een elektrische auto is het enorme batterijenpakket in de auto. Deze batterijen zijn verbonden met dikke kabels met zeer hoge spanningen. Dat vraagt om een goed plan voor het vastzetten van de materialen, want één keer verkeerd boren of schroeven is funest voor zowel de monteur als de auto.

Bij het ombouwen van een personenauto naar een bedrijfswagen beginnen we met het verwijderen van de rugleuning van de achterbank. Vervolgens maken we een laadvloer over de gehele lengte van de kofferbak en achterbank, voor een stabiele ondergrond. De ruimte achter de voorstoelen is de ruimte voor opbergruimte, daar plaatsen we lange bodemschuiflades. Met deze lades maken we zeer efficiënt gebruik van de laadvloer. Zo biedt de lade opbergruimte over de volledige lengte van de achterbank en kofferruimte en dient het tegelijkertijd als verhoogde ondervloer waar materialen en gereedschappen op geplaatst kunnen worden. Om te voorkomen dat losliggende spullen naar voren kunnen schieten, plaatsen we een rooster achter de bestuurder en bijrijder. Met deze aanpassingen kunnen we van elke personenauto een efficiënte bedrijfswagen maken, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Elecktrische bedrijfswagen inrichten: omgebouwde hyundai kona

Aluminium bedrijfswageninrichting is essentieel in elektrische bedrijfswagen

De komende jaren wordt een groei in elektrisch rijden verwacht, zowel privé als zakelijk. Zoals eerder besproken is het grote twistpunt tot nu toe de actieradius, die is ten opzicht van een auto met verbrandingsmotor beperkter en biedt daardoor (nog) niet dezelfde efficiëntie en comfort voor de bestuurder. In een elektrische bedrijfswagen is gewicht dé factor die de meeste invloed heeft op de actieradius. Facetten die hierbij voor elke gebruiker vast staan zijn het aantal bestuurders en het soort materiaal en gereedschappen die vervoerd moeten worden.

In een elektrische bedrijfswagen is een lichtgewicht aluminium bedrijfswageninrichting daarom essentieel voor de actieradius, uw efficiëntie én comfort. Bott is al jaren dé expert in aluminium bedrijfswageninrichting. Een aluminium bedrijfswageninrichting kent verschillende voordelen:

  • Lichtgewicht
  • Duurzaam
  • Zeer veilig
  • Verhoogt uw efficiëntie op de weg
  • Niets is onmogelijk dankzij de modulaire opzet

Dankzij deze eigenschappen draagt Bott al jaren bij aan een verhoogde efficiëntie en lager verbruik voor al onze klanten, maar in geen auto is een lichtgewicht bedrijfswageninrichting zo essentieel als in een elektrische bedrijfswagen. Juist hierdoor is Bott dé partner in bedrijfswageninrichting voor elektrische bedrijfswagens.

Heeft u vragen over de bedrijfswageninrichting van deze Hyundai Kona of een andere (elektrische) bedrijfswagen? Neem contact met ons op, wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van onze aluminium bedrijfswageninrichting voor uw bedrijfswagen.

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid