Bedrijfswageninrichting: Volkswagen Transporter vs. Mercedes Vito

De Volkswagen Transporter is ongekend populair. In een eerder artikel onderzochten we waar deze populariteit vandaan komt. In dit artikel presenteren we een alternatief: de Mercedes Vito. We vergelijken beide auto’s, de mogelijkheden voor een inrichting én lichten kort een project toe waar we dezelfde bedrijfswageninrichting in een Volkswagen Transporter én een Mercedes Vito hebben geplaatst.

Een nieuwe bedrijfswagen uitkiezen

Wat zijn de belangrijkste dingen voor u, bij de keuze voor een nieuwe bedrijfsbus? Natuurlijk wilt u zeker weten dat al uw spullen in de auto passen en dat de auto verder voldoet aan alle technische eisen. Maar dan blijft er toch nog een brede keuze aan vergelijkbare bedrijfswagens over. In het segment van de Volkswagen Transporter kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor de Ford Custom of de Mercedes Vito.

“Uiteindelijk zijn de kosten natuurlijk zeer belangrijk, niet alleen de aanschaf maar ook de verwachte kosten voor onderhoud en reparatie voor de eerste vijf jaar. Daarnaast hebben veel mensen die wij aan een bedrijfswageninrichting helpen een sterke persoonlijke voorkeur, bijvoorbeeld omdat zij al jaren in dezelfde auto rijden of altijd auto’s van een specifiek merk of type hebben.”

Volkswagen Transporter vs. Mercedes Vito

Is er eigenlijk een wezenlijk verschil tussen de Volkswagen Transporter en de Mercedes Vito?

Volkswagen Transporter

“Als je onder de kap kijkt of naar elementen als stijl en uitbreidingen is er waarschijnlijk wel een verschil. Het zijn natuurlijk verschillende merken en ontwerpen die een rol spelen. Ook het prijskaartje is verschillend. Wanneer we het puur vanuit de bedrijfswageninrichting hoek bekijken, dan is er voor ons geen verschil. Het zijn beide goede auto’s met vergelijkbare laadruimtes die spullen van A naar B brengen. Sommigen vinden de Vito net iets beter, omdat deze netto meer volume heeft dan de Transporter. Maar dat is een persoonlijke mening.”

Bedrijfswageninrichting Volkswagen Transporter en Mercedes Vito

Een bedrijfswageninrichting voor een Volkswagen Transporter past eigenlijk ook altijd in een vergelijkbare Mercedes Vito en andersom. Het verschil zit dan in de afmetingen van de vloer- en wandbekleding, maar qua kasten en stellages etc. is hetzelfde mogelijk in beide auto’s.

Voor Koninklijke Boon Edam hebben wij recent verschillende bedrijfswageninrichtingen mogen ontwerpen en bouwen voor de service en installatie afdeling. In dit project mochten de monteurs kiezen tussen een Transporter of een Vito, uiteindelijk heeft ongeveer de helft voor een Transporter en de andere helft voor een Vito gekozen. Voor beide auto’s hebben we dus bedrijfswageninrichting ontworpen die in beide voertuigen toe te passen is. Een klein verschil is dat de Vito iets breder is en daarom iets meer ruimte biedt tussen de kasten.

Bedrijfswagen inrichting

Hiermee bereiken we een flexibele uniformiteit. Dit heeft als voordeel eenvoudig van automerk te kunnen wisselen zonder dat dit invloed heeft op de inrichting. Hierdoor gaan de inrichtingen meerdere voertuigen mee.

Ten opzichte van de bestaande “oude” inrichting zijn er een aantal wijzigingen, zoals het gebruik van grijs hout om de hele auto een frissere uitstraling te geven ten opzichte van de typische houtkleur. Maar het grootste verschil zit in de schuifdeur. Bij de “oude” indeling blokkeerde een ladekast de toegang tot de laadruimte door de schuifdeur. In de nieuwe bedrijfswageninrichting hebben we lades gemaakt naast de schuifdeur, zodat de monteur dus van buiten bij de bedrijfswagen kan.

Bedrijfswagen inrichten bij Noord Holland Inbouw

Twijfelt u nog tussen een Volkswagen Transporter en een Mercedes Vito? Voor uw inrichting maakt het dus niet uit, beide auto’s bieden voldoende mogelijkheden om voor iedereen de juiste bedrijfswageninrichting te creëren.

“Voor mij is het belangrijk dat ik een klant kan helpen aan een auto waar hij blij mee is. Het maakt mij verder niet uit wat voor soort auto het is. Als mijn klanten enthousiast worden van wat we hebben gemaakt, daar worden wij hier blij van! Daar doen we het voor. “

Benieuwd wat we voor uw Volkswagen Transporter, Mercedes Vito of natuurlijk iedere andere bedrijfswagen kunnen ontwerpen? Neem contact met ons op! We beantwoorden graag uw vragen en werken met u aan een persoonlijk ontwerp.

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid