Elektrische bedrijfswagen groeit in populariteit: wat betekent dit voor de inrichting?

Elektrificatie is niet alleen populair onder personenwagens, ook het aanbod én gebruik van elektrische bedrijfswagens groeit. In dit artikel kijken we naar wat dat betekent voor de bedrijfswageninrichting. We behandelen verschillende onderwerpen waar u bij stil moet staan wanneer u kiest voor een elektrische bedrijfswageninrichting.

Groeiend aanbod elektrische bedrijfswagens

Gedreven door een combinatie van milieubewustzijn, technologische vooruitgang en gunstige overheidsstimuleringsmaatregelen groeit het aanbod van elektrische bedrijfswagens steeds sneller. Bedrijven erkennen steeds meer de voordelen van elektrische voertuigen, zoals verminderde koolstofuitstoot, lagere brandstofkosten, lagere onderhoudskosten en toegang tot stadscentra en milieuzones. Ook de investeringen in infrastructuur, zoals de toename van laadpalen in het straatbeeld, versterken de toename in elektrische bedrijfswagens op de weg.

De stijgende vraag naar duurzame mobiliteit heeft fabrikanten aangespoord om hun elektrische bedrijfswagenaanbod uit te breiden, met diverse modellen die voldoen aan verschillende zakelijke behoeften. Vaak geziene modellen zijn de Toyota Proace Electric, Volkswagen ID.-Buzz, CitroënëJumpy, Opel Vivaro- Electric en de Mercedes-Benz eCitan, Renault Kangoo E-Tech.

Met voortdurende investeringen in batterijtechnologie en verbeteringen in de actieradius, wordt verwacht dat het aanbod van elektrische bedrijfswagens in de toekomst alleen maar zal toenemen. De transitie naar elektrische mobiliteit wordt niet alleen gezien als een milieuvriendelijke keuze, maar ook als een strategische investering voor bedrijven die streven naar duurzaamheid en kostenefficiëntie op de lange termijn.

Een bedrijfswageninrichting kiezen voor een elektrische bedrijfswagen: ga voor lichtgewicht

Er zijn wel degelijk verschillen in bedrijfswageninrichtingen voor elektrische bedrijfswagens ten opzichte van bedrijfswagens met een verbrandingsmotor. Het meest overduidelijke verschil tussen beide is de actieradius. Bij elke auto is het totaalgewicht van grote invloed op de actieradius, maar bij elektrische auto’s weegt deze factor net iets zwaarder. Waarom? Voornamelijk omdat de actieradius van een elektrische auto beperkter is dan die van een auto met verbrandingsmotor én omdat onze infrastructuur nog altijd meer gericht is op tanken dan bijladen. Als bestuurder van een elektrische bedrijfswagen wil je dus zoveel mogelijk uit je actieradius halen. Het belangrijkste is dus letten op het totaalgewicht van de auto, onder andere door een lichtgewicht bedrijfswageninrichting. De Bott bedrijfswageninrichting is gemaakt van aluminium, wat een aanzienlijke gewichtsbesparing oplevert ten opzichte van staal en hout.

Met een lichtgewicht bedrijfswageninrichting haal je niet alleen het maximale uit je actieradius, maar ook uit je opbergruimte en laadcapaciteit. Nog iets om over na te denken: hoe ruim je de laadkabels van je elektrische bedrijfswagen netjes op? We bieden verschillende mogelijkheden en gaan daar graag met je over in gesprek.

Consequenties voor de inbouw van elektrische bedrijfswagens

Zoals je ziet, als bestuurder valt het best mee waar je rekening mee moet houden. Er zijn nog wel een aantal technische zaken waar je bij een elektrische bedrijfswagen rekening moet houden als je een bedrijfswageninrichting plaatst. Zo houdt ons team rekening met:

  • Locatie van het accupakket: Een bedrijfswageninrichting van Bott wordt vastgezet aan de carrosserie, hiervoor moeten we boren. In tegenstelling tot een auto met verbrandingsmotor ligt een elektrische bedrijfswagen vol met accu’s en elektriciteitskabels waar een hoge spanning op staat. Ons team is speciaal getraind om veilig te werken in elektrische auto’s, zodat er voor ons team geen gevaar ontstaat en ook de accu van uw bedrijfswagen niets merkt van onze werkzaamheden.
  • Stroming en ventilatie: Soms hebben elektrische auto’s specifieke behoeften in ventilatie en luchtstromen, omdat de elektrische accu’s en kabels meer hitte genereren dan Ons team houdt bij de plaatsing van uw inrichting rekening met de luchtstromen en ventilatie, zodat deze niet belemmerd worden.
  • Elektronische apparatuur: Wilt u elektrische apparatuur aan kunnen sluiten of bijvoorbeeld een extra accu plaatsen? Ook hier moeten we bij het plaatsen extra voorzichtig te werk gaan, maar daar is ons team uitstekend toe in staat! Om hier efficiënt met 230Volt te kunnen werken zien we steeds vaker zonnepanelen als extra mogelijkheid om de accessoire batterij op peil te houden. Ook zien we steeds vaker de toepassing van LI-ion batterijen.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor de inrichting van uw elektrische bedrijfswagen? We gaan graag persoonlijk met u in gesprek. We zetten dan eerst uw wensen en eisen op papier, voordat we een ontwerp maken wat perfect past in de door u gekozen bedrijfswagen. Neem contact op via info@noordhollandinbouw.nl of 0251 320 100

 

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid