Populaire bedrijfswagen: Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is al jaren een populaire bedrijfswagen. In dit artikel duiken we in de Volkswagen Transporter om uit te zoeken waarom deze auto al zo lang zo populair is. Benieuwd? Er komen een aantal leuke feitjes voorbij, dus lees vooral mee!

Ontstaan van de Volkswagen Transporter

Wist u dat de oorsprong van de Volkswagen Transporter bij het “Volkswagenbusje” ligt? Na de Volkswagen Kever was het busje het tweede type auto die Volkswagen na de tweede wereldoorlog op de markt bracht. De Volkswagen T1 reed voor het eerst uit de fabriek in 1950 en lijkt in weinig opzichten op de Volkswagen Transporter waar wij met grote regelmaat een bedrijfswageninrichting inbouwen.

Volkswagen

Met de jaren werden steeds aanpassingen gemaakt, de eerste grote verschillen worden zichtbaar als we kijken naar de Volkswagen Transporter 3. Deze variant werd tussen 1979 en 1990 geproduceerd, inmiddels rolt sinds 2019 de Volkswagen Transporter T6.1 van de fabrieksband.

Het idee van de Volkswagen Transporter komt overigens van de Nederlandse Volkswagen importeur Ben Pon, die geïnspireerd werd tijdens een bezoek aan de fabriek. Hij maakte een ruwe schets die een jaar later door Volkswagen verder werd uitgewerkt.

Populariteit van de Volkswagen Transporter

Inmiddels produceert Volkswagen dus al ruim 71 jaar de Volkswagen Transporter en geniet het busje grote populariteit: de klassiekers worden vooral door verzamelaars en kampeerders gebruikt, terwijl de nieuwe modellen vooral door professionals gebruikt worden als bedrijfswagen. Er is zelfs een VW Bus Club Nederland. Waar komt deze populariteit vandaan?

Niet alleen de klassieke Transporters worden door kampeerders gebruikt, ook de nieuwe bussen worden ingezet als vervoermiddel voor het hele gezin. Daarnaast kunnen vaklieden zoals loodgieters, hoveniers, monteurs en schilders perfect uit de voeten met de verschillende mogelijkheden die de Transporter biedt. Uit onderzoek blijkt dat gebruikers van de Transporter al jaren bovengemiddeld tevreden zijn over de auto.

Volkswagen

“De Volkswagen Transporter is al jaren op de markt, heeft een naam en een historie opgebouwd. Hierdoor heeft de auto een grote groep trouwe gebruikers vergaard. Daarnaast is Volkswagen en ook specifiek de Transporter heel betrouwbaar, je weet exact wat je krijgt als je deze auto koopt.”

Veelzijdige bedrijfswageninrichting in Volkswagen Transporter

Kort gezegd komen drie verschillende soorten klanten bij Noord Holland Inbouw voor een nieuwe bedrijfswageninbouw:

  • Professionals die veelal actief zijn in de stad of weinig spullen meenemen, zoals een loodgieter, IT specialist, pakketbezorger of BOA die voornamelijk lokaal werken.
  • Technici die aardig wat gereedschap, onderdelen en materiaal meenemen, maar niet een hele bus volgeladen nodig hebben. Omdat zij de werkplaats, magazijn of leveranciers dichtbij hebben waar ze op ieder moment de gewenste materialen kunnen halen. Denk aan schilders, timmerlieden en elektromonteurs.
  • Technici die veel of grote spullen meenemen, zowel materialen, onderdelen als gereedschappen. Waarbij hun werkgebied een grotere regio omvat. Bijvoorbeeld heftrucktechnici, installatiemonteurs en onderhoudsmonteurs.

“Vooral de tweede en derde klantgroepen komt vaak bij ons met een Volkswagen Transporter. Verder maakt het eigenlijk vrij weinig uit wat ze doen, van elektromonteur tot aannemer, in de Transporter is genoeg mogelijk qua inrichting. Uiteindelijk is voor velen het verschil niet eens heel groot, maar zit het hem in de details en accessoires waardoor de bus écht efficiënt werkt. Die details zijn per persoon verschillend, daarom zeggen wij: één juiste type bedrijfswageninrichting bestaat niet.”

Benieuwd wat we voor uw Volkswagen Transporter, of natuurlijk iedere ander merk en type  bedrijfswagen kunnen ontwerpen? Neem contact met ons op! Graag beantwoorden we uw vragen en ontwerpen met u een persoonlijk plan.

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid