Inbraakbeveiliging en carrosseriebescherming met bedrijfswagen accessoires

Voor welke accessoires kiest u? Goede accessoires maken uw bedrijfswagen compleet. In deze blog bespreken we twee verschillende soorten accessoires die bijdragen aan de bescherming van uw bedrijfswagen. Van de bescherming van uw carrosserie tot de beveiliging van uw laadruimte. Johan gaat uitgebreid in op de diverse mogelijkheden, regels, specificaties en voor- en nadelen. 

Bedrijfswagen beschermen

U wilt uw bedrijfswagen natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Maar hoe doe je dat, waar moet je aan denken en wat heb je daarvoor nodig? Bedrijfswagen accessoires kunnen uw auto op diverse manieren beschermen.

De eerste is de bescherming van uw carrosserie tegen deuken en krassen van buitenaf. Want, hoe meer u op de weg bent hoe groter de kans dat schade aan uw auto kunt krijgen. Met diverse accessoires beschermen we de punten waar uw auto het grootste risico loopt op krassen en deuken.

Natuurlijk willen we ook graag beschermen wat in uw auto ligt zoals producten, machines en gereedschappen. Met diverse accessoires voor inbraakbeveiliging maken we het voor inbrekers minder aantrekkelijk én lastiger om uw wagen open te breken. Denk aan raamroosters, raamfolie en extra sloten, afhankelijk van uw wensen.

Bescherming van uw carrosserie

Aan de binnenkant van uw bedrijfswagen gebruiken we wandbekleding of vloerbekleding om uw carrosserie te beschermen. Aan de buitenkant willen we uw bedrijfswagen ook zo goed mogelijk beschermen tegen krassen en deuken. Dit doen we bij Noord Holland Inbouw voornamelijk met ronde RVS buizen: zogenaamde sidebars en rearbars. De benaming zegt het al, de sidebars beschermen de zijkant van uw wagen en de rearbar de achterkant.

De side bar plaatsen wij aan de onderkant van uw auto en is net iets breder dan de auto. Rijdt u tegen een paaltje? Dan raakt u eerste de sidebar en dus blijft uw auto deukvrij. Met het grote voordeel, dat het vervangen van een sidebar minder kostbaar is dan het uitdeuken van uw auto.

Een rearbar biedt dezelfde functie, maar dan aan de achterkant van de auto. Deze combineren wij voor onze klanten vaak met een opstap, waarmee niet alleen de carrosserie beschermd is maar het instappen ook een stuk eenvoudiger wordt! Zowel de sidebar als rearbar worden gemaakt van RVS, dit is een sterk materiaal, heeft weinig onderhoudt nodig en heeft een mooie uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat RVS even licht van gewicht is als aluminium.

“Met een bescherming én opstap slaat u twee vliegen in één klap! Uw auto is beter beschermd tegen deuken en krassen en uw geniet van meer comfort tijdens het instappen.”

Inbraakbeveiliging bedrijfswagen

Met bedrijfswagen accessoires bewaken we ook de inhoud van uw auto zo goed mogelijk. Kostbare materialen, producten en gereedschappen we beveiligen tegen inbreken met inbraak roosters en diverse sloten. Iedere maatregel die u neemt tegen inbraak heeft twee functies, afschrikken en vertragen. Zichtbare inbraakbeveiliging werkt preventief. Heeft uw auto extra sloten of raamroosters? Dat maakt uw auto voor een inbreker minder aantrekkelijk, want het zal meer moeite kosten om de wagen te openen. Het schrikt af en een inbreker zal eerder kiezen voor een auto zonder (zichtbare) inbraakbeveiliging.

Besluit een inbreker toch een poging te wagen op uw auto? De extra sloten en raamroosters maken het hem moeilijk en hij zal aanzienlijk langer bezig zijn om bij uw lading te komen. U verkleint hiermee de kans dat de inbreker succesvol is én met sommige sloten krijgt u zelfs korting op uw autoverzekering.

 

 

Accessoires inbraakbeveiliging bedrijfswagen: Raamroosters

Inbraak werende roosters, ook wel raamroosters, worden aan de binnenkant van uw ramen gemonteerd. Deze vorm van inbraakbeveiliging wordt vaak gekozen door onze klanten met ramen in de schuif- en/of achterdeuren. De roosters zijn van plaatstaal, een stevig materiaal dat een inbreker eerst kapot moet slijpen of knippen. Voor een nette afwerking zijn de roosters voorzien van een poedercoating, meestal in wit of zwart maar ook beschikbaar in uw bedrijfskleur!

accessoires inbraakbeveiliging raamrooster

Accessoires inbraakbeveiliging bedrijfswagen: mechanische sloten

Wilt u uw bedrijfswagen nóg beter beveiligen? Kies dan voor een anti inbraaksysteem en extra slot. Wist u dat u met een anti inbraaksysteem (ook wel alarmsysteem genoemd) met klasse 3 SMC certificaat vaak korting krijgt bij uw verzekeraar? Bij Noord Holland Inbouw worden alle SMC alarmsystemen geplaatst door een gecertificeerde monteur.

In aanvulling op het alarmsysteem en standaard sloten adviseren wij onze klanten vaak te kiezen voor een extra mechanisch slot. Misschien ziet u ze ook wel eens bij andere bestelbussen, servicewagens en bedrijfswagens: de grote zilveren knoppen op achter- en zijdeuren. Dit zijn extra beveiligingssloten. Deze beveiligingssloten zijn beschikbaar in twee varianten, de “slam lock” en “dead lock”.  De slam lock valt direct in het slot, zodra u de deur dichtgooit. De dead lock moet u zelf op slot draaien.

Inbraakbeveiliging-bedrijfswagen

Maar wat is het voordeel van deze extra sloten? Opnieuw is dit deels preventief, een auto met een zichtbaar extra slot schrikt af. Deze beveiligingssloten bestaan uit twee delen. Deze constructie zorgt ervoor dat de achterdeuren of de zijdeur en de carrosserie niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Inbreken is met een extra beveiligingsslot aanzienlijk moeilijker, de sloten bestaan uit gehard staal en zijn bestand tegen handgereedschap.

Wilt u meer weten over het beschermen van uw bedrijfswagen of een volledige bedrijfswageninrichting? Neem contact met ons op! Wij zijn de specialist in aluminium bedrijfswageninrichtingen van Noord Holland.

Noord Holland Inbouw beschikbaarheid